понеделник, 8 май 2017 г.

5 любими заведения в Атина | Life

Една от хубавите черти на големия град е голямото разнообразие от интересни места за хапване. А една от лошите е, че когато градът е твърде голям и ресторантите са твърде много, е трудно да се ориентираш къде да седнеш. Ето тук се намесваме ние, за да споделим 5 от нашите любими заведения в гръцката столица. Всички те ни бяха препоръчани от местни приятели, опитахме ги лично и честичко се връщаме.

1. KUZINA

Кухня: Европейска, Средиземноморска
Адрес: 9 Adrianou, Thissio

Kuzina се намира в красивата историческа част на Атина и е идеална за обяд или вечеря след разходка из стария град Плака. Интериорът е страхотен, но истинското предимство на ресторанта е, че ако седнеш отвън, (а в Гърция това е възможно почти по всяко време на годината), можеш да се насладиш на страхотна гледка към Акропола. Кухнята е интересна и вкусна - модерна интерпретация на гръцката класика.

2. TZITZIKAS & MERMIGKAS 

Кухня: Гръцка кухня в домашен стил
Адрес: 4 ресторанта в Syntagma, Kifisia, Halandri & Ano Patisia

Tzitzikas & Mermigkas (в превод: "Щурец и Мравка" по едноименната басня) можем да определим като модерна гръцка таверна. Непринудена приятелска атмосвера с дизайн, вдъхновен от старите квартални бакалии. В менюто ще откриете много от класическите за гръцката кухня ястия, които напомнят по-скоро вкусна домашно приготвена храна, отколкото поръчка в ресторант.



3. BUBA

Кухня: Азиатска
Адрес: 4 Papadiamandi street, Kifissia

Buba е бар и ресторант в един от най-хубавите квартали на Атина (Kifissia). Малко по-далече от централната част на Атина, но кварталът си струва да се види, а когато вече сте там – не бива да пропускате да се пренесете в далечния Изток. Ще ви посрещнат оазис на ориенталски вкусове и атмосфера, екзотични коктейли и приятелско обслужване.





4. NICE 'N EASY

Кухня: средиземноморска, био, органична
Адрес: 7 Papadiamandi street, Kifissia

Ресторантът е кръстен на едноименната песен на Франк Синатра. Вкусна средиземноморска кухня, приготвена от био и органични продукти, поднесена в приятна обстановка в американски дух - минималистичен декор, снимки на холивудски артисти по стените и ястия с имена “София Лорен” и “Джим Морисън”. Предвид, че се намира в Kifissia, цените са малко по-високи, но приемливи и преживяването си струва инвестицията.


5. BEER TIME

Кухня: подходяща за гръцка крафт бира  
Адрес: 1 Platia Iroon | Psirri, Monastiraki

Beer Time предлага чудесен избор от гръцки крафт бири. Бонусът е, че се намира на много приятно площадче в колоритен квартал в центъра (не далече от Синтагма) и го държи симпатичен младеж с много добър английски. Има и градина, което го прави идеално за дългите летни вечери в гръцката столица.

  

Още за Атина може да откриете тук. 

Публикувано в Life Tasting Blog I Снимки: Internet

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар