сряда, 29 ноември 2017 г.

DiVino Taste 2017 Моменти | Events

Измина 7то поредно издание на Форума за Българско вино DiVino Taste.
И тази година събитието не ни разочарова. Освен че това е мястото, където можеш да опиташ огромен брой качествени вина накуп, да се запознаеш с новите винарни и да пробваш нови интересни неща от вече познатите, това е и място за срещи с винени хора, където можеш да побъбриш на любими теми и да споделиш една страст.





Организацията както обикновено беше на ниво. Новото тази година беше разпределението по зали- събитието се осъществи в две отделни зали на НДК, но нашите впечатления са, че това не ощети никого- напротив, по естествен начин разпредели хората. В следобедните часове ставаше доста натоварено, но това беше очаквано, така че ние си бяхме предвидили да започваме от по- рано.

Но да минем по същество- на ВИНОТО
Благодарение на Vino Orenda ние успяваме да опитваме новите и интересни неща на българския винен пазар през годината и всъщност отиваме на DiVino Taste подготвени. Затова по време на изложението се стараем да опитваме новите неща и някои по- интересни вина, които рядко пием в ежедневието си. Ето какво ни впечатли тази година:




* Новите винарни тази година бяха Дос Аламос- харесахме тяхната гъмза и совиньон блан и Ялово, които предлагаха интересно естествено пенливо вино от Пино Ноар.



* При Драгомир ни впечатли една почти изчерпана Каризма 2010 и може би претендента за вино №1 в класацията на DiVino Taste - Рубин 2014



* При Сала Естейт си харесахме ризлинга и каберне франа, към който аз лично имам слабост.

* Серията Middle Forest на Изба Манастира се е увеличила с още едно страхотно вино, а именно Сира 2016. При тях си харесахме и Шардоне Middle Forest.



* При Царев Брод се спряхме специално за Пино Ноар- страхотна резерва 2012, но те ни впечатлиха и с едно десертно снежно вино.

* Десертно вино по същата технология, което не е за изпускане опитахме и при Neragora

* Тази година много приятно ни изненада и оранжевото вино на Росиди от Гевюрцтраминер.



Вина много, вкусове всякакви... но както обикновено се убедихме, че важното е да опитваш, да експериментираш и да даваш шанс на интересните предложения. Не всяко вино ще ти стане любимо, но точно както е и с книгите- не можеш да препрочиташ една книга цял живот само защото ти е любима и най- приятно е да увеличаваш ежедневно библиотеката си от вкусове.

С две думи- прекарахме прекрасен уикенд сред хубави вина и приятели.
А датите на DiVino Taste 2018 са вече ясни: 16-18 Ноември 2018г. 






Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog


Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар