неделя, 16 юли 2017 г.

Чували ли сте израза Mal voyagé? | Life

Знаете ли какво означава изразът Mal voyagé?

Буквалният му превод от френски е "пътува зле" и всъщност касае всички онези неща, които си купуваме на някое пътешествие и изглежда страхотно да носим там от където сме ги взели, но изведнъж в родната ни страна изглеждат просто неадекватни.
Французите са измислили израз именно за тези неща, които носиш вкъщи от някое пътуване и се оказва, че у дома те просто няма как да се носят.
Ако сте пътешественици като нас съм сигурна, че в гардероба си имате доста такива неща. Разровете се и ще се позабавлявате добре.

Ние изровихме първо тайландските шалвари на Елица. Няма да забравя един Януари, когато Елица беше в Тайланд с приятелки и още първите дни си купиха тези шарени шалвари. Виждах ги по всички снимки, а те упорито ми предлагаха да ми купят един чифт за подарък. От снежна София идеята изглеждаше нелепа. Елица не ги е обувала никога повече и често казва колко подходящи и на място са изглеждали в Тайланд, но просто се оказа, че пътуват зле:)


Преди няколко години посетихме фестилава Лас Фалас във Валенсия. Преживяването е свързано с много огън, пушеци и зари и е наистина много емоционално. На всеки ъгъл продаваха специални щамповани шалчета, с които да се предпазваш от дима от изгорелите "фаи" . Ние разбира се веднага си купихме и разбира се не намерихме никакво приложение на шалчетата в София.


В нашия гардероб има поне няколко шапки, които никак не пасват на Софийския амбианс, а и на личния ни стил. Сафари шапка от приключение в джунглата, бейзболна шапка от американското приключение, шапка с щампа от голф турнир...


Лошото пътуване често се случва и с фланелки от концерти, от увеселителни паркове, от места където емоцията от преживяването е надделяла и те е накарала да си купиш и носиш нещо тематично, което просто не изглежда на мястото си като се прибереш.


Тези неща са чудесни спомени /стига да не прекалявате с тях/, но са доста кофти подарък, който приятелите ви няма да оценят ако не са съпреживели пътуването.

Автор: Валентина Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram


2 коментара:

  1. Аз пък си нося шалварите по фестивали, но само там :)

    ОтговорИзтриване