четвъртък, 20 април 2017 г.

Дефиле Вино и гурме 2017 в Пловдив | Events


На 6 и 7 май в Пловдив ще се потопим в истински винен празник, съчетаващ история, култура, вино и гурме. Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на вече утвърдения фестивал „Дефиле на младото вино“ и цели популяризирането на българското вино и кухня, както и развитието на винения, кулинарния и културен туризъм чрез организиране и провеждане на дегустации на вина и ястия през месец май на територията на Стария град в Пловдив. Тази година организаторите отчитат рекорден интерес към събитието - очакват ни над 300 комбинации на вино и храна.

Празненствата по откриването на третото издание на Дефиле „Вино и гурме“ започват на 6 май от 12:00 ч. в Стария град. На улица „Съборна“ №2-4 ще се състои символично откриване на пролетния сезон на виното със специален концерт на „Духов оркестър Пловдив“. Посетителите ще имат възможност да се насладят на достойнствата на българските вина и ястия в неповторимата атмосфера на старинен Пловдив. Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 20:00 часа.

В двата дни на фестивала посетителите ще могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната, както и да се насладят на богатата съпътстваща програма, която включва изложби, лекции и дегустации, кулинарни работилници и филмови прожекции.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби - участници в празника и тяхната продукция се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите.

Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар