неделя, 8 януари 2017 г.

5 места, които да посетите през новата година | Travel

Януари е! Точно навреме да почнем да планираме местата, които да посетим през новата година. Понякога мислим за любими места, където се връщаме отново и отново, но по-често търсим вдъхновение за нови дестинации. Ако и вие като нас мечтаете за нови приключения, вижте нашите 5 места, които открихме през изминалата година и горещо препоръчваме на всеки, който още не ги е преживял.

1. Шри Ланка – една добра идея ако търсите бягство от зимата. Ако трябва да опишем Шри Ланка с една дума, тя е – разнообразие! В края на миналия януари прекарахме седмица на тропическия остров и всеки ден откривахме нещо ново и различно от видяното, и преживяното през предходния дни. Тук ще откриете нашите 5 причини да видиш Шри Ланка.


2. Тоскана – по всяко време на годината Тоскана е добра идея. И все пак, пролетта и есента са може би най-живописните моменти да я посетите. Ето и няколко съвета от нас как да изживееш Тоскана по-най-добрия начин. Това е и едно от местата, които можете да посетите сам, без грам притеснение. Ако се питате какво е да пътуваш сам, вижте как го правим ние. И не забравяйте – всяка година трябва да направим нещо, което не сме опитвали до сега.


3. Халкидики – ако следите блога ни, сигурно сте забелязали увлечението ни към Гърция. В началото или края на лятото, или дори в самия му разгар, Халкидики е идеално място за лятна почивка. Приятно бездействие, морска храна и чисто море, и всичко това на няколко часа път с кола. Без да правим сравнения и да отричаме българското Черноморие, без да идеализираме и възхваляваме нищо, ние определено обичаме гръцките си почивки! Вижте защо харесваме Халкидики и гръцкото вино.


4. Власинско езеро – ако се чудите къде да се разходите за ден или за уикенд, извън планираните ваканции през годината, предлагаме да помислите за разходка до Власинското езеро в съседна Сърбия. Само на около 100 км. от София ви очаква езерна прохлада, живописна природа и вкусна храна. А тук ще откриете няколко идеи какво може да правите на Власинското езеро.


5. Атина – въпреки, че свързваме Гърция с лято, скоро открихме, че декември е страхотно време за обиколка на гръцката столица. Температури от около 15-17 градуса, слънце, по- малко туристи, намалени цени на хотелите и туристическите забележителности. Последна глътка слънце преди дългата зима. Тук ще откриете нашите 5 причини да ви препоръчаме Атина през декември.





Автор: Елица Лозанова I Снимки: Life Tasting I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram 

Няма коментари:

Публикуване на коментар