четвъртък, 25 февруари 2016 г.

На пазар в Шри Ланка | Photo Stories

Харесвам уличните пазари, особенно тези в Азия. И не заради пазаруването! Да си призная, трудно пазарувам от улични пазари дори в София… Харесва ми енергията, цветовете, заряда на тези места. Всичко е някак първично и непринудено. Никой не залага на сложни маркетингови теории или на специални техники на продуктово излагане. Всичко е натурално и някак първично, в Европа бихме го нарекли – био :)



Ако пътувате в Шри Ланка, осмелете се да се отклоните от начертания маршрут и се отбийте в някой от многобройните улични пазари. Ние го направихме по пътя за Гале. Дори не ни се наложи да го търсим – на самия път, покрай морето видяхме рибари да разплитат мрежите си, а пред тях под груби навеси беше изложен улова от сутринта.



Разпознахме само малка част от рибите (например риба тон), останалите ни бяха напълно непознати. За съжаление на такова място е трудно сам да се ориентираш кое какво е, в случай, че си решил да пазаруваш. Етикети няма, а езиковата бариера е непреодолима. Затова пък усмивките са гарантирани :)





Атмосферата е неповторима! Рибата е изложена върху дървени тезгяхи или струпана директно на земята върху цветни мушами. Находчиви врани изчакват реда си в засада.






Ако сте в Шри Ланка, идете на пазар! И заредете батериите на фотоапаратите :)

Искате ли да научите още за острова? Разгледайте фоторазказа за хората на Шри Ланка и научете поне пет причини да я видиш.

Ако харесвате пазарите в Азия, вижте фоторазказа за уличните пазари на Банкок.


Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Последвайте ни във Facebook и в Instagram

Няма коментари:

Публикуване на коментар