понеделник, 6 октомври 2014 г.

Да изживееш Тоскана | Travel

Или списък с някои от нещата, които човек трябва да е видял, опитал и усетил, за да почувства Тоскана:

# 1. Да се изгубиш по пасторалните пътища

Виждали сте красивите картички от Тоскана, нали? Ако искате да ги видите на живо, просто трябва да се отклоните от магистралите и да поемете по малките живописни пътища. Няма по-хубаво нещо от това да изключиш GPS-а и да се изгубиш сред зелени хълмове, пръснати бали сено, малки и големи кипарисова горички, лозя и малки параклиси.
  


# 2. Да се качиш на кулата в Сиена

В Тоскана всяко градче е приказка, но ако трябва да изберем своята приказка без край, това ще бъде Сиена. И без значение от къде ще започнете запазете си време да поседнете на земята на Piazza del Campo и обезателно се качете до върха на кулата Torre del Mangia. Веднъж преодоляли тесния и стръмен път нагоре, ще бъдете възнаградени от гледката на керемидено-червения град в краката ви.



# 3. Да посетиш винена дегустация в Греве

Познат ли ви е израза „Животът е прекрасен”? Със сигурност ще го изречете ако се озовете с по чаша вино във всяка ръка под топлите лъчи на есенното слънце по време на винена дегустация на площада в Греве в Кианти.


# 4. Вечеря по италиански с прошуто и италианско вино

Дори не е нужно всяка вечер от пътуването си да търсите ресторант, за да се насладите на типична тосканската вечеря. Достатъчно е да откриете добро кианти, да нарежете прошуто, да поръсите доматите с босилек и да украсите всичко това с маслини и артишок. Това е вкусът на Тоскана.



# 5. Да станеш рано да снимаш мъглата на Тоскана

Поне една сутрин станете рано, за да се насладите на онзи момент, когато природата се събужда, мирише на мента и лавандула, а тосканските хълмове са покрити от бели пухкави пелени. И не забравяйте фотоапарата.


# 6. Да пиеш еспресо на крак в някое тосканско село

В Италия бъди като италианците – изпийте чаша горещо ristretto на крак. И нека бъде в някое хубаво малко кафене в типично тосканско селце.

# 7. Да обиколиш Лука с колело

За разлика от повечето градове в Тоскана, Лука е разположен в долина и няма почти никакъв наклон. Повечето от жителите му използват велосипеди, което придава допълнителен чар на града. Обезателно наемете велосипед за разходката си из стария град, опасан от широка крепостна стена, превърната във вело алея. Насладете се на калдъръмените улички, съвършено кръглите площади, червените тухлени сгради, приютили кокетни малки магазинчета и ресторанти.


# 8. Да се смесиш с туристическата тълпа пред катедралата на Флоренция

Бъдете турист и смело се вклчете в тълпата пред двореца Палацо Векио, преминете през световно известната галерия "Уфици" и завършете с Катедралата и нейния величествен купол и кула, проектирана от Джото.



# 9. Да наемеш къща сред хълмовете на Тоскана

Забравете градските хотели. За да изживеете Тоскана, наемете къща сред хълмовете :)


Автор: Елица Лозанова I Снимки: eLights photography I Публикувано в Life Tasting Blog

Няма коментари:

Публикуване на коментар